Mainos
Mainos

Opettajat pulassa maahanmuuttajien opetuksen kanssa

Opettaja-lehden tekemän kyselyn mukaan opettajat kokevat maahanmuuttajien opettamisen ylimääräisenä rasitteena ja lisätyönä, johon ei saa koulutusta ja joka ei näy palkassa. Maahanmuuttajaoppilaille ei myöskään koeta olevan tarjolla riittävästi suomen kielen opetusta.

Kahdeksan kymmenestä kertoi, ettei ole saanut koulutusta maahanmuuttajien opetukseen.

- Opettajan työmäärä kasvaa, kun luokanvalvojan pitää olla tulkin välityksellä yhteydessä koteihin, kuvaili tilannetta yksi kyselyyn vastanneista.

Lähes joka toinen vastanneista kannatti maahanmuuttajien osuuden rajoittamista kouluissa. Kolme neljästä opettajasta katsoi, että tilannetta voisi parantaa hajauttamalla maahanmuuttajia asumaan eri puolille Suomea ja hajaannuttamalla oppilaita enemmän eri kouluihin.

Valtaosa vastanneista piti kuitenkin maahanmuuttajien läsnäoloa koulussa tai päiväkodissa tekijänä, jolla voidaan lisätä suvaitsevaisuutta ja hälventää ennakkoluuloja.

Opettaja-lehden kyselyyn vastasi tammikuussa 456 lehden lukijaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme