Mainos
Mainos

Opettajat toivovat kouluihin lisää seksuaalikasvatusta

Opettajat pitävät koulujen seksuaalikasvatusta heikkona. Opettaja-lehden tekemässä kyselyssä vain prosentti opettajista koki nykyisen kasvatuksen riittäväksi. Nuorten seksitietouden riittämättömyyttä kritisoivat erityisesti nuoret sekä ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opettajat.

Opettajat toivovatkin kouluihin lisää seksuaalikasvatusta. Lähes kolme opettajaa neljästä on sitä mieltä, että nuoret tarvitsevat sitä nykyistä enemmän.

Seksuaalikasvatusta on opettajien mielestä kuitenkin vaikea antaa. Opettaja-lehden mukaan yli puolet opettajista pitää opettamista vaikeana. Mitä nuoremmasta opettajasta on kysymys, sitä helpommaksi hän kokee aiheen käsittelemisen oppitunneilla.

Procoden toteuttamaan tutkimukseen vastasi marraskuussa lähes 700 opettajaa ja rehtoria.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot