Mainos
Mainos

Opettajat tyytyväisiä - viihde- ja taidealalla into romahtanut

Opettajat ovat Suomen tyytyväisimpiä työntekijöitä, paljastaa tutkimusyritys EPSI Ratingin kysely. Opettajat kokevat voivansa toteuttaa itseään ja antavansa tärkeän panoksen muille, erityisesti lapsille.

Viime vuonna kyselyn ykkössijalle pääsivät maataloustyöntekijät. Tänä vuonna he sijoittuvat toiseksi. Toimialoittain niputettuna kärjessä olevan koulutuksen (tyytyväisyys 76,6%) tuntumassa olivat myös työntekijät sähkö- ja lvi-alalla, tukkukaupassa ja julkisessa hallinnossa.

Tyytyväisyystaulukon hänniltä löytyvät teollisuuden sekä, ehkä vähän yllättäen, taiteiden, viihteen ja virkistyksen parissa työskentelevät. Taiteen, viihteen parissa työskentelevien tyytyväisyys on lisäksi romahtanut eniten. Viime vuoden kyselyssä tyytyväisiä oli vielä 75,6 prosenttia, tänä vuonna vain 70 prosenttia. Osa pudotuksesta selittyy tosin virhemarginaalilla.

Nuoret tyytymättömiä

Ikäryhmistä alle 30-vuotiaat ovat tyytymättömimpiä työhönsä, mikä selittyy tutkimusyrityksen mukaan sillä, että he eivät ole välttämättä vielä onnistuneet löytämään mieleistä työtä.

Työntekijöiden tyytyväisyyttä on tutkittu Ruotsissa vuodesta 2007. Viime vuonna sama tutkimus laajennettiin Suomeen. Tutkimusta varten haastateltiin touko-kesäkuun aikana 2 500 suomalaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme