Mainos
Mainos

Opettajat vaativat lisää talouskoulutusta

Teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö on kiinnittänyt huomiota talousasioiden heikkoon ymmärtämiseen aikuisten keskuudessa.

Taloustiedon perusteet on sisällytettävä opettajien peruskoulutukseen, historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton HYOL:n puheenjohtaja Riitta Mikkola vaatii. Opettajat tarvitsevat myös systemaattista täydennyskoulutusta taloustiedosta.

-Jotkut lukion opettajat eivät ole vuosiin opettaneet taloustietoa, ja opiskeluajan tiedot ovat jo vanhentuneet, Mikkola kertoo.

HYOL ja Pörssisäätiö ovat selvittäneet opettajien lisäkoulutuksen tarvetta taloustiedossa. Taloustiedon opetusta on lisätty kouluissa, kun lukioissa taloustieto on muuttunut valinnaisesta oppiaineesta pakolliseksi. Myös peruskouluissa yhteiskuntaoppi saa yhden lisätunnin viimeistään ensi vuonna.

Teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö on kiinnittänyt huomiota talousasioiden heikkoon ymmärtämiseen aikuisten keskuudessa. Taloustietoa tarvitaan lisää, kun ihmiset joutuvat tulevaisuudessa kantamaan enemmän vastuuta esimerkiksi eläkkeistään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot