Mainos
Mainos

Opettajat vaativat pienempiä oppilasryhmiä

Yksityiskoulujen määrän lisäys ei opettajien mielestä ole vastaus koulutuksen ongelmiin.

Opettajat vaativat pienentämään opetusryhmiä sekä lisäämään erityisopetusta ja pätevää henkilökuntaa Jokelan kaltaisten tragedioiden ehkäisemiseksi.

Opettajien ammattiliiton OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi kehottaakin viranomaisia ja valtiota lunastamaan lupauksensa koulujen ongelmien vähentämiseksi. Jos hallitusten päätökset ja kaikki hienot ohjelmat toteutettaisiin, Suomessa olisi Kangasniemen mukaan "hieno järjestelmä".

Opettajat vaativat kiinnittämään myös nykyistä enemmän huomiota yhteisöllisyyden merkitykseen sekä koulun sivistys- ja kasvatustehtävään. Koulutyössä tulee olla riittävästi aikaa oppimiseen ja oppilaiden yksilöllisempään huomioimiseen.

Lisäksi opettajat huomauttavat, että kuntatalouden ongelmien takia erot koulutuksen laadussa ja saavutettavuudessa uhkaavat kasvaa entisestään.

Yksityiskoulujen määrän lisäys ei OAJ:n mielestä ole vastaus koulutuksen ongelmiin. Kangasniemen mukaan varoittavia esimerkkejä on kylliksi monista muista maista.

Valtioneuvosto päättää lähiviikkoina koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmasta vuosille 2007-2012.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot