Mainos
Mainos

Opettajia sysätään kesäksi kortistoon

Koulujen siirtyminen kesälomalle merkitsee monelle opettajalle työttömyyspäivärahakauden alkamista.

Tuhannet opettajat joutuvat kesän ajaksi työvoimatoimiston asiakkaiksi. Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n mukaan opettajien työttömyyskassaan jätetään kevätjuhlien jälkeen hakemuksia yli kaksinkertaisesti muihin vuodenaikoihin verrattuna. Viime kesänä niitä tuli miltei 6000.

Lähes neljännes opettajien työsuhteista on määräaikaisia. OAJ:n mukaan kaikille määräaikaisuuksille ei ole perusteita. Etenkin vastavalmistuneilla opettajilla on suuri riski joutua pätkätyöputkeen.

Suomen opettajaksi opiskelevien liiton SOOL:n puheenjohtaja Johanna Ylinen huomauttaa, että palkkaa tulisi saada myös loma-ajalta, jos on koko lukuvuoden tehnyt töitä.

- Määräaikaiset sopimukset eivät saisi olla kunnille säästötoimenpiteitä, Ylinen linjaa.

Ongelman ydin piilee siinä, ettei opettajiin sovelleta vuosilomalain säädöksiä. Määräaikaiset työntekijät kärsivät, kun lomia ei voi siirtää: valtaosa opettajista noudattaa opetusvelvollisuuteen tai vuosityötunteihin perustuvaa työaikaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot