Mainos
Mainos

Opettajien lomautukset tuomitaan Euroopassa

Eurooppalaisia opetusalan ammattijärjestöjä edustava ETUCE vetoaa Suomen presidenttiin, pääministeriin, eduskuntaan, opetusministeriöön ja mm. oikeusviranomaisiin, jotta lainsäädäntöä muutettaisiin Suomessa siten, ettei opettajien lomauttaminen olisi mahdollista.

ETUCE korostaa, että lomautukset ovat täysin poikkeava keino talouskriisitaistelussa. Muissa EU/EFTA-maissa niitä ei harrasteta.

Järjestö painottaa, että investoinnit koulutukseen hyödyttävät koko yhteiskuntaa. Lomautukset puolestaan ovat selkeässä ristiriidassa EU:n yhteisten koulutuksen merkitystä korostavien linjausten kanssa. Koulutuksen tärkeys korostuu nimenomaan taloudellisesti vaikeina aikoina.

Suomalaislasten ja -nuorten perustuslaillisista oikeuksista huolestunut ETUCE edustaa 115 opetusalan ay-järjestöä ja 5,5 miljoonaa opetusalan palkansaajaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot