Mainos
Mainos

Opettajien lomautuksia luvassa viime vuotta vähemmän

Tuhannet lapset ja nuoret kärsivät myös tänä vuonna opettajien pakkolomista. Lomautuksia näyttäsi olevan tiedossa kuitenkin viimevuotista vähemmän.

Työmarkkina-asiamies Jarmo Niskanen OAJ:stä kertoo, että toistaiseksi 11 kuntaa on päättänyt lomauttaa opettajia. Viime vuonna lomauttavia kuntia oli 20 ja opettajien poissaolo haittasi kymmenientuhansien oppilaiden koulunkäyntiä.

Tämän vuoden osalta tilanne saattaa vielä muuttua, sillä seitsemässä kunnassa käydään Niskasen mukaan yt-neuvotteluja, joissa pakkolomat ovat esillä.

OAJ on pitänyt lomautuksista meteliä, sillä se katsoo niiden johtavan laittomaan tilanteeseen.

- Esimerkiksi ryhmäkoot ovat sellaisia, että siellä on täysin mahdotonta taata turvallisuutta. Lisäksi opetussuunnitelman tavoitteita ei saavuteta. Taito- ja taideaineet jäävät pitämättä, kun turvallisuutta ei voida taata, Niskanen sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot