Mainos
Mainos

Opettajien pätkätöistä osa laittomia

OAJ:n arvion mukaan noin puolet 20 000 määräaikaisen opettajan työsuhteista saattaa olla laittomia.

Lukuisat peruskoulujen ja lukioiden laittomat opettajien määräaikaisuudet saattavat johtaa käräjöintiin, kirjoittaa Savon Sanomat.

Lehden haastattelema Opettajien Ammattijärjestön OAJ:n lakimies Erkki Mustonen sanoo, että Suomessa on kaikkiaan noin 20 000 määräaikaista opettajaa. Mustosen arvion mukaan puolet työsuhteista saattaa olla laittomia.

OAJ:n pääluottamusmies Kari Sutinen sanoo, että kesken lukuvuoden auenneeseen virkaan voidaan toki ottaa määräaikainen työntekijä. Lukuvuoden päätyttyä virka pitäisi kuitenkin täyttää vakinaisesti. Nyt moni opettaja hoitaa vuodesta toiseen virkaan kuuluvia tehtäviä, mutta virkaa ei silti täytetä.

Mustonen ennustaa mittavaa korvausruljanssia hallinto-oikeuksiin ja suuria kustannuksia kunnilla ja kuntayhtymille, jos opettajat lähtevät peräämään oikeuksiaan.

Periaatteessa opettaja voi saada laittomasta työsuhteesta korvausta vähimmillään kuuden ja enimmillään 24 kuukauden bruttopalkan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme