Mainos
Mainos

Opettajille halutaan oikeus kovempaan kurinpitoon

Opettajien ammattijärjestö OAJ perää opettajille voimakkaampia keinoja puuttua oppilaiden häiritsevään käyttäytymiseen.

-Esitämme, että luokasta poistamisessa voidaan tarvittaessa käyttää myös sopivia fyysisiä keinoja, sanoo OAJ:n apulaisosastopäällikkö Markku Poutala sunnuntain Aamulehdessä.

Nykyisen koululain mukaan oppilas voidaan "määrätä poistumaan" luokasta, mutta määräystä ei saa panna toimeen voimakeinoin. OAJ haluaa lakiin sanamuodon "oppilas voidaan poistaa luokasta".

Opettajajärjestö toivoo myös mahdollisuutta evätä oppilaalta tilapäisesti oikeus opetukseen. Määräyksen voisi antaa koulun rehtori meneillään olevan koulupäivän loppuun saakka. Samoin oikeutta erottaa oppilas määräajaksi koulusta tulisi uudistaa siten, että erottaminen voisi astua voimaan heti, kun nyt häiriköivä oppilas saattaa valitusten käsittelyn vuoksi jatkaa koulunkäyntiä jopa kuukausia.

OAJ:n ehdotus on saanut tukea opetusministeriön turvatyöryhmältä, joka kannattaa niitä yksimielisesti. Opettajajärjestö toivoo samalla kunnille myös laajempaa velvollisuutta ohjata oppilaita kuntoutukseen esimerkiksi psykologille tai kuraattorille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot