Mainos
Mainos

Opettajille halutaan oikeus voimankäyttöön

Opetusministeriön työryhmä haluaa koulutyön vaarantavat häirikköoppilaat parempaan kuriin. Työryhmän mielestä opettajilla on oltava oikeus käyttää myös voimaa, jos toisille vaaraksi olevaa oppilasta ei pelkillä kehotuksilla saada ulos luokasta.

Poikkeustapauksissa opettajalla pitäisi myös olla mahdollisuus evätä oppilaan osallistuminen tunnille, ja määräaikaisen koulusta erottamisen pitäisi tarvittaessa onnistua heti, arvioi opetusneuvos Riitta Pirin johtama työryhmä. Se luovutti muistionsa tänään opetusministeri Maija Raskille Pirin mielestä voimakeinojen käytössä on luotettava opettajien harkintaan. Oppilaille on joka tapauksessa tultava selväksi, että määräyksiä on noudatettava.

Työryhmä tähdentää myös, että koulun on puututtava välittömästi päihteiden käyttöön, kiusaamiseen, väkivaltaan ja asiattomaan kielenkäyttöön. Myös koulun ja kodin yhteistyöhön olisi kiinnitettävä enemmän huomiota. Koululakien mukana oppilailla on oikeus turvalliseen kouluympäristöön.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme