Mainos
Mainos

Opetushallitus joutumassa saneeraukseen

Opetushallituksen johtokunnassa on ilmeisesti haluja lakkauttaa koko laitos tai vaihtoehtoisesti muuttaa sen roolia merkittävästi.

Aamulehden mukaan Opetushallituksen asemasta ja tulevasta roolista tehtävä selvitys voi johtaa suuriin muutoksiin opetushallinnossa. Alma Median Helsingin toimituksen tietojen mukaan yksi vaihtoehto on, että Opetushallitus ei enää jatkaisi itsenäisenä virastona.

Selvitystyötä tekevä opetusministeriön hallitusneuvos Timo Lankinen sanoo lehdessä, että kaikki vaihtoehdot ovat avoinna.

Aamulehden mukaan Opetushallituksen johtokunnassa on ilmeisesti haluja lakkauttaa koko laitos tai vaihtoehtoisesti muuttaa sen roolia merkittävästi. Erään mallin mukaan Opetushallituksen viranomaistehtävät, kuten opetussuunnitelmien tekeminen, siirrettäisiin ministeriöön. Opetushallituksesta tehtäisiin lähinnä opetuksen tutkimuskeskus.

Opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) asetti Lankisen selvitysmieheksi toukokuussa. Selvityksen on määrä valmistua lokakuun puolivälissä.

Opetushallitus etsii parhaillaan uutta pääjohtajaa. Lankinen on yksi hakijoista.

Opetusministeri Sari Sarkomaa pitää väitteitä Opetushallituksen mahdollisesta lakkauttamisesta "yllättävänä uutisena". Ministeri vaatii nyt selvitysmiehelle rauhaa tehdä työnsä.

- Opetushallituksessa tehdään erittäin arvokasta ja tärkeätä työtä, ja me yhdessä hiomme yhteistyökuvioita opetusministeriön ja Opetushallituksen kanssa, Sarkomaa sanoi STT:lle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot