Mainos
Mainos

Opetushallitus: Ruotsinkieliset lukiot yhteistyöhön

Ruotsinkielisten lukioiden opiskelijamäärät laskevat tulevaisuudessa varsinkin maaseudulla. Opintotarjontaa lisätään muun muassa verkko-opetuksella ja etäopinnoilla.

Ruotsinkielisten lukioiden on syytä tiivistää yhteistyötään, patistelee Opetushallitus. Ruotsinkielisten lukioiden opiskelijamäärä laskee tulevaisuudessa reilusti varsinkin maaseudulla. Yhteistyö on opinahjoille avain monipuoliseen tarjontaan tulevina vuosina.

Opetushallitus on laatinut raportin, jossa maalataan kolme tulevaisuuskuvaa ruotsinkielisille lukioille. Lukioverkko voi ensinnäkin säilyä ennallaan, mutta yhteistyö laajenee. Lukiot saatetaan myös liittää kuntauudistusten vauhdittamana suuremmiksi hallinnollisiksi yksiköiksi. Niillä olisi toimintaa eri paikkakunnilla ja yhteistyötä lähilukioiden ja ammatillisten oppilaitosten kanssa. Kolmas vaihtoehto on, että lukiot tekevät yhteistyötä perusopetuksen yläluokkien kanssa.

Tulevaisuudessa verkko-opetus, etäopinnot ja alueellinen opintotarjonta lisäävät opintotarjontaa.

- Paine lukiokoulutuksen rakenteiden uudistamiseen kasvaa. Alueille tarvitaan ennakkoluulotonta yhteistyötä, sanoi Opetushallituksen kehitysjohtaja Renata Svedlin.

Opetushallituksen mukaan lukiokoulutuksen kustannukset riippuvat vahvasti oppilaitosten koosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme