Mainos
Mainos

Opetushallitus suunnittelee kotityöpalveluun omaa tutkintoa

Opetushallitus kaavailee alalle kolmivuotista koulutusohjelmaa. Koulutuksen käynnistämisen toivotaan hillitsevän alan työvoimapulaa.

Opetushallitus suunnittelee aloittavansa kotityöpalvelun ammatillisen koulutuksen ensi vuoden alussa. Koulutus on tarkoitus aloittaa valtakunnallisesti. Kolmivuotisen tutkinnon voisi suorittaa ammattioppilaitoksissa, aikuiskoulutuskeskuksissa sekä kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksissa.

Koulutuksen käynnistäminen johtuu alan työvoimapulasta. Koulutuksen suunnittelussa mukana olevan Työtehoseuran ELIAS-kotityöpalvelumallin kehitysprojektin tutkijan Taija Härkin mukaan koulutuksen on tarkoitus lisätä kotityön arvostusta ja luoda mahdollisuus ammattitaidon mittauttamiseen.

Koulussa istumisen sijasta tutkinnon voisi suorittaa myös näyttökokeena, jos tutkinnon suorittajalla on aiempaa kokemusta vastaavasta koulutuksesta ja työstä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme