Mainos
Mainos

Opetusministeri haluaa varhaiskasvatukselle lisää rahaa

Opetusministeri Jukka Gustafssonin (sd.) mielestä varhaiskasvatuksen kehittämiseen tarvitaan lisää rahaa.

Vastuu päivähoidosta siirretään ensi vuoden alussa sosiaali- ja terveysministeriöltä opetusministeriölle. Tarkoitus on saada kasvatuksen ja oppimisen näkökulma aiempaa vahvemmin mukaan päivähoidon kehittämiseen.

Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä kertoi aiemmin pelkäävänsä uudistuksen vesittyvän.

– Tavoitteena on, että päiväkodeissa korostettaisiin oppimisen merkitystä ja lapsi saisi enemmän tietoja ja taitoja. Ensi vuoden budjetissa varhaiskasvatuksen resurssit näyttävät kuitenkin jäävän lähes olemattomiksi. Pelkään, ettei niillä resursseilla pystytä kehittämään päivähoitoa haluttuun suuntaan.

Pitkälä toivoo, että varhaiskasvatuksen perusteista säädettäisiin valtakunnallinen normi samaan tapaan kuin peruskoulussa. Hän haluaisi myös valtakunnallisesti ohjattua täydennyskoulutusta päiväkotien työntekijöille.

Ministeri mukaan päivähoitoasioihin on toistaiseksi budjetoitu opetusministeriössä niin vähän työvoimaa, ettei se riitä kunnianhimoiseen kehitystyöhön.

–Tarkoitus on, että tähän saadaan lisää resursseja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot