Mainos
Mainos

Opetusministeri: Koulujen huomioitava lasten tunteet

Opetusministeri Jukka Gustafsson toivoo koulujen keskittyvän jatkossa enemmän lasten ja nuorten tunneilmaisun kehittämiseen. Viime aikojen koulutragediat ovat herättäneet keskustelua siitä, miten erityisesti poikia voitaisiin rohkaista ilmaisemaan tunteitaan.

Opetusministerin mukaan koulujen opetuskulttuuria tulee kehittää sosiaaliseen ja yhteisölliseen suuntaan.

- Minusta siinä on erittäin tärkeä koulujen, rehtorin ja opettajakunnan yhteistyösuhde lapsiin, nuoriin sekä vanhempiin. Meillä on tässä asiassa myös tutkimusten mukaan peruskoulussa paljon kehittämistarvetta, Gustafsson sanoi SuomiAreenan keskustelutilaisuuden päätteeksi.

Opetusministeri kiitteli hallituksen yksituumaisuutta opetuksen tason ylläpitämisessä.

- Tämän vuoden valtion budjetissa osoitettiin 50,5 miljoonaa euroa käytettäväksi ryhmäkokojen pienentämiseksi. Se on tosi merkittävä panostus. Opetusta pyritään kohdistamaan myös yksilöllisen tarpeen mukaan, ministeri arvioi. Hän muistutti, että Suomessa vallitsee laaja poliittinen yksimielisyys tasokkaan ja tasa-arvoisen peruskoulun säilyttämisestä.

Kasvatustieteen emeritusprofessori Kari Uusikylä sanoi SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa, että yksilöllisyyden huomioiminen on vaikeaa etenkin monikulttuurisissa ja suurten ryhmäkokojen kouluissa.

Gustafssonin mukaan Suomessa toivotaan yhä enemmän yksityisiä kouluja ja toivotaan aiempaa useammin myös kotiopetusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme