Mainos
Mainos

Opetusministeri: Lisää opiskelijavaihtoa

Opetusministeri Henna Virkkunen kannustaa suomalaisia korkeakouluja lisäämään kansainvälistä yhteistyötä. Ministeri haluaa kaikkiin korkeakoulututkintoihin kansainvälisyysosion vuoteen 2015 mennessä. Suomalaisten opiskelijoiden kiinnostus vaihtoa kohtaan on laskenut huolestuttavasti.

Kaikkiin korkeakoulututkintoihin aiotaan sisällyttää vuoteen 2015 mennessä kansainvälistymistä tukeva osio. Opintoalasta riippuen osion voisi suorittaa esimerkiksi opiskelijavaihdon tai kansainvälisen harjoittelun kautta. Vaihtoehtoina voisivat olla myös opinnäytetyön tekeminen kansainvälisessä hankkeessa tai vieraskielisen opintokokonaisuuden suorittaminen.

Tavoitteena on myös nostaa ulkomaalaisten korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoiden osuus seitsemään prosenttiin nykyisestä alle neljästä vuoteen 2015 mennessä. Tutkijakouluissa ulkomaisten opiskelijoiden osuus halutaan nostaa 15 prosentista 20 prosenttiin. Myös opettajien ja tutkijoiden liikkuvuus on tarkoitus kaksinkertaistaa.

Opetusministeri Virkkusen mukaan hyvistä tuloksista tullaan jatkossa palkitsemaan.

- Kansainvälistymiseen liittyvät laskentakriteerit tulevat olemaan keskeinen osa tulevaa yliopistojen rahoitusmallia ja ammattikorkeakoulujen tuloksellisuusrahoitusta, Virkkunen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot