Mainos
Mainos

Opetusministeri: Nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen panostettava

Opetusministeriön tavoitteena syksyn budjettineuvotteluissa on, että osana niin kutsuttua köyhyyspakettia käynnistettäisiin Omakymppi-hanke, jonka kohteena olisivat ne nuoret, jotka ovat vaarassa syrjäytyä peruskoulun jälkeen koulu- ja työelämästä.

Opetusministeri Tuula Haatainen vaatii budjettiin lisää resursseja nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisemiseksi.

-Tavoitteena on, että mahdollisimman monet peruskoulun päättävät aloittaisivat samana vuonna lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa tai perusopetuksen lisäopetuksessa.

Tämä edellyttää erilaisia toimenpiteitä, Haatainen totesi vastaanottaessaan Koulutuksen arviointineuvoston koulutusta koskevat arviointiraportit tiistaina Helsingissä.

Opetusministeriön tavoitteena syksyn budjettineuvotteluissa on, että osana niin kutsuttua köyhyyspakettia käynnistettäisiin Omakymppi-hanke, jonka kohteena olisivat nimenomaan ne nuoret, jotka ovat vaarassa syrjäytyä peruskoulun jälkeen koulu- ja työelämästä.

Toinen ministeriön keskeisistä tavoitteista budjettiriihessä on vahvistaa keinoja, joilla vielä peruskoulua käyviä nuoria estettäisiin ajautumasta keskeyttämiskierteeseen.

Yhteensä tavoitteiden toteuttaminen edellyttäisi Haataisen mukaan noin kymmenen miljoonan euron lisäyksiä budjettiesitykseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme