Mainos
Mainos

Opetusministeri opettajakohusta: En ota kantaa - tuomioistuin ottaa

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd) ei halua ottaa kantaa Alppilan yläasteen opettajan erottamiseen.

– En halua ministerinä ottaa kantaa tähän valitettavaan yksittäistapaukseen. On tuomioistuimen arvioitava asia, onko opettajan voimankäyttö ollut oikeassa suhteessa tilanteen uhkaavuuteen. Samoin on tuomioistuimen arvioitava, onko Helsingin kaupungin menettely asiassa ollut oikea ja kohtuullinen, ministeri sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Gustafssonin mielestä yksittäistapauksesta on haluttu vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

– On tärkeää, ettei tätä tapausta tulkittaisi merkiksi siitä, ettei työrauhaongelmiin voi tai pidä koulussa puuttua. Työrauhan turvaaminen on opettajan tärkeimpiä tehtäviä ja opettajalla on oikeus ja velvollisuus puuttua vaarallisiin ja uhkaaviin tilanteisiin myös voimatoimin, ministeri Gustafsson kirjoitti.

– Kaikki ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että opettajat tarvitsevat riittävät keinot puuttua työrauhaongelmiin ja oikeuden puuttua uhkaavaan tilanteeseen tarvittaessa myös voimakeinoja käyttäen. Samalla on selvää, että voimankäyttö ei ole ensisijainen ratkaisukeino, vaan se on varattu poikkeuksellisiin uhkaaviin ja väkivaltaisiin tilanteisiin ja käytettävän voiman tulee olla suhteessa tilanteen uhkaavuuteen.

Gustafsson sanoo tuovansa vielä tämän kevään aikana eduskunnan käsittelyyn kaksi lakiesitystä, joilla parannettaisiin koulun työrauhaa sekä oppilas- ja opiskelijahuoltoa.

– Nämä esitykset muodostavat kokonaisuuden, jolla puututaan pahoinvoinnin ja työrauhattomuuden syihin sekä parannetaan ja selkeytetään koulun ja opettajan keinoja puuttua työrauhaongelmiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme