Mainos
Mainos

Opetusministeri: Opettajien täydennyskoulutus tuplataan

Opetusministeri Henna Virkkunen kertoo valtion lähes kaksinkertaistavan opettajien täydennyskoulutuksen määrärahat ensi vuonna. Rahoitusta on varattu yhteensä yli 21 miljoonaa, mistä uuden Osaava-ohjelman osuus on 8 miljoonaa.

- Ensi vuonna valtion rahoittaman täydennyskoulutuksen piiriin pääsee noin 34 000 opettajaa, Virkkunen kertoi puhuessaan Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen 90-vuotisjuhlassa.

Vuosittain opettajista 87 prosenttia osallistuu täydennyskoulutukseen, mutta trendi on viime vuosina ollut laskeva. Osaava-ohjelman tavoitteena kääntää suunta nousuun.

- Opettajan ammatti on Suomessa kansainvälisesti vertaillen edelleen aivan poikkeuksellisen vetovoimainen ja arvostettu. Meidän on varmistettava että hyvät opettajamme myös pysyvät koulutyössä, Virkkunen sanoi.

Opetusministeri Virkkunen nosti esiin myös oppilaitosjohtajuuden tukemisen. Koulujen johtamiskulttuurilla on huomattava vaikutus oppimisen tuloksellisuuteen, koko kouluyhteisön työhyvinvointiin ja opettajien työssä jaksamiseen sekä näin myös opetustyössä pysymiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot