Mainos
Mainos

Opetusministeri: Perusopetus elämän kivijalka

Paljon ennakko-odotuksia herättänyt ehdotus perusopetuksen tuntijaon uudistamiseksi on valmistunut. Laajapohjainen työryhmä esittää perusopetukseen runsaasti lisää valinnaisuutta ja uusina oppiaineina etiikkaa ja draamaa.

Uudistuksilla pyritään vahvistamaan sellaisia tietoja ja taitoja joiden avulla nuoret voivat selviytyä jatko-opinnoissa ja työelämässä.

Opetusministeri Henna Virkkusen mukaan uudistusehdotus on valmisteltu tulevaisuutta silmällä pitäen:

- Työryhmä on pyrkinyt kartoittamaan, mitkä ovat kaikille tarpeelliset tiedot ja taidot, jotka tulisi hallita perusopetuksen jälkeen.

Virkkusen mukaan opetuksen suunnittelun haasteena on se, että Suomessa on hyvin erikokoisia oppilaitoksia. Hän kuitenkin uskoo, että uusille aineille löytyisi opettajia verrattain helposti opetussisältöjä uudistamalla ja jatko-koulutuksen avulla.

- Koulutus ei ole talouskysymys. Perusopetukseen täytyy panostaa, sillä se on lasten ja nuorten kannalta tärkein elämän kivijalka, Virkkunen toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot