Mainos
Mainos

Opetusministeri Sarkomaa eroaa

Kuva: Lehtikuva

Opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) on ilmoittanut jättävänsä hallituksen. Sarkomaa perustelee ratkaisuaan perhesyillä.

Kokoomuksen puoluehallitus on valinnut Sarkomaan seuraajaksi kansanedustaja Henna Virkkusen.

Sarkomaan mukaan perheen lapset ovat joutuneet joustamaan aivan liian paljon ministerin vaativan työn ja pitkien päivien takia.

-Minun perheeni elämäntilanne on sellainen, että nyt työn on vuorostaan joustettava lasten sijaan, Sarkomaa kirjoittaa blogissaan.

- Ministerin vaativa toimi edellyttää toimintavalmiudessa oloa vuorokauden ympäri. Pitkät työpäivät runsaslukuisine matkoineen merkitsevät sitä, että lapseni joutuvat perheeni nykytilanteessa joustamaan aivan liian paljon.

Sarkomaa ei jätä politiikkaa

Sarkomaa kuvaa opetusministerin työtä unelmatyöksi. Hän luonnehtiikin päätöstä elämänsä vaikeammaksi, mutta on myös varma sen oikeellisuudesta.

-Onnistunut työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on jokaisen vanhemman oikeus. Tämän eteen olen myös tehnyt työtä koko politiikassa oloaikani.

Sarkomaa vakuuttaa, ettei hän ole muutoin jättämässä politiikkaa. Hän aikoo muun muassa olla ehdolla seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Sarkomaa valittiin eduskuntaan vuonna 1999. Hän oli puolueensa ääniharavia myös syksyn kuntavaaleissa. Sarkomaa on istunut Helsingin kaupunginvaltuustossa vuodesta 1997 lähtien.

Sarkomaalla ja hänen miehellään diplomi-insinööri Kim Ruokosella on kolme lasta. Esikoistytär syntyi vuonna 1998 ja kaksi poikaa vuosina 2000 ja 2006.

Katainen: Ei ongelmia työnteossa

Verkkouutisissa valtiovarainminiseri Jyrki Katainen kertoo keskustelleensa ratkaisusta Sarkomaan aloitteesta.

- Toivoin kovasti, että hän olisi voinut jatkaa tehtävässään. Mutta toisaalta ymmärrän täysin hänen perustelunsa. Tämä on harkinta, jonka jokainen voi tehdä vain itse, Katainen kommentoi.

Samalla Katainen torjuu jyrkästi tulkinnat, joiden mukaan eron taustalla olisi jotain muuta kuin ilmoitetut syyt.

- Meillä ei ole ollut koskaan mitään ongelmia työnteossa.

Vanhanen ymmärtää Sarkomaan ratkaisun

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoo ymmärtävänsä hyvin opetusministeri Sari Sarkomaan ratkaisun jättää ministeripaikkansa.

Vanhasen mukaan hallitus on pyrkinyt helpottamaan työn ja perhe-elämän yhteensovittamista muun muassa välttämällä ilta-aikaan järjestettäviä kokouksia.

Matkoista ja muista työvelvollisuuksista johtuen ministerin työ on kuitenkin erittäin aikaavievää, Vanhanen myöntää.

Vanhasen mukaan kaikki ministerit "tunnistavat sen tuskan, joka liittyy ajankäyttöön".

Sarkomaa kertoi ratkaisustaan Vanhaselle eilen, ja Vanhasen mukaan perustelut olivat samat kuin mitä Sarkomaa on julkisuudessa esittänyt.

(MTV3)

Lue myös:

Politiikan toimituksen esimiehellä on aiheeseen muutama reunahuomautus

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme