Mainos
Mainos

Opetusministeri torjuu lukukausimaksut

Lukukausimaksut romuttaisivat maksuttoman koulutuksen periaatteen.

Opetusministeri Sari Sarkomaa torjuu vaateet yliopistojen lukukausimaksuista. Viimeksi lukukausimaksuja on esittänyt professori Leena Palotie Väli-Suomen median haastattelussa tänään.

- Ajatus lukukausimaksuista nousee säännöllisin väliajoin esiin, Sarkomaa sanoo. Suomalaisten maksuton koulutus on kiveen hakattu periaate, johon hallitus on sitoutunut. Lukukausimaksuilla ei yliopistojen taloutta korjata.

Sarkomaan mukaan käynnissä oleva historiallinen yliopistouudistus tuo yliopistoille kauan odotetun taloudellisen autonomian.

- Taloudellinen autonomia ei kuitenkaan anna yliopistoille, edes Innovaatioyliopistolle, oikeutta periä lukukausimaksuja suomalaisilta opiskelijoilta, hän toteaa.

Sarkomaa vaatii keskittymistä yliopistouudistuksen läpivientiin. Hallitus on sitoutunut yliopistojen perusrahoituksen nostoon ja innovaatioyliopiston rahoittamiseen.

- Maksuton koulutus on koko Suomen etu ja hyvinvointiyhteiskuntamme keskeisimpiä menestystekijöitä. Maksuttomuus on antanut tasapuoliset mahdollisuudet kouluttautua asuinpaikasta ja elintasosta riippumatta, Sarkomaa muistuttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme