Mainos
Mainos

Opetusministeri tyrmää Hyssälän puheet

Opetusministeri Henna Virkkusen (kok.) mielestä ulkomaalaiset opiskelijat eivät uhkaa suomalaisten nuorten opiskelupaikkoja.

Virkkunen on näin täysin eri linjoilla sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän (kesk.) kanssa, joka pelkää, että Suomi kouluttaa liikaa ulkomaalaisia opiskelijoita korkeakouluissa. Hyssälä on ilmaissut huolensa kotimaan nuorista, jotka jäävät ilman opiskelupaikkaa.

Virkkunen puolestaan muistuttaa, että erityisesti suomalaisissa ammattikorkeakouluissa on useita sellaisia koulutusohjelmia, jotka eivät yksinkertaisesti kiinnosta suomalaisia.

- Ammattikorkeakouluista jäi tänäkin vuonna täyttämättä 1500 opiskelupaikkaa, koska hakijoita ei ollut riittävästi. Näihin ohjelmiin haetaan täydennyshaulla opiskelijoita laajasti myös ulkomailta, Virkkunen muistuttaa.

Opetusministeri vannookin kansainvälisyyden nimeen.

- Kyllä suomalaisia kannustetaan lähtemään kansainväliseen vaihtoon ja toivomme myös, että meille Suomeen saataisiin kansainvälisiä opiskelijoita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme