Mainos
Mainos

Opetusministeri Virkkunen - ministerien erojen ekspertti

Kokoomuksen uudella ministerillä Henna Virkkusella on sattumalta kosolti omaa tutkimustietoa siitä, miten itse päätyi opetusministeriksi. Hän teki nimittäin pari vuotta sitten Jyväskylän yliopistoon lisensiaatintyön ministerieroista otsikolla "Ministeri saa syyttää vain itseään", jossa tutkittiin ministereiden eroja Kauko Juhantalosta Anneli Jäätteenmäkeen.

Virkkusella, 36, on vasta vähän kokemusta kansanedustajantyöstä. Hänet valittiin ensimmäisen kerran eduskuntaan viime vaaleissa, maaliskuussa 2007. Eduskunnassa hän on ollut muun muassa ympäristövaliokunnan jäsen. Kokoomuksen varapuheenjohtaja hän ollut kesäkuusta, kokoomusnaisten johtoon hänet valittiin viime vuonna.

Sitä enemmän kokemusta Virkkusella on kuitenkin paikallispolitiikasta, sillä hän on ollut Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja Keski-Suomen maakuntavaltuutettu yli kymmenen vuotta. Ennen kansanedustajan tehtävää hän työskenteli toimittajana sanomalehti Keskisuomalaisessa, viestinnän suunnittelijana ja tutkijana.

Virkkusen puoliso on Hankasalmen kunnanjohtaja Matti Mäkinen. Heillä on yksi lapsi, vuonna 2004 syntynyt Väinö. Tuore ministeri harrastaa muun muassa ratsastusta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Politiikan toimituksen esimiehellä on aiheeseen muutama reunahuomautus

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme