Mainos
Mainos

Opetusministeriö haluaa koulujen arviointitiedot salaisiksi

Opetusministeriö yrittää turvata koulujen arviointitietojen salassapidon.

Opetusministeriö suunnittelee lainmuutosta, jonka turvin koulukohtaiset arviointitiedot pysyisivät vastakin salassa. Näin estettäisiin rankinglistojen tyyppiset kouluvertailut.

Kunnissa pelätään, että arviointitietojen käyttö koulujen julkiseen vertailuun haittaisi kehittämistyötä.

Helsingin hallinto-oikeus puolestaan katsoi tuoreessa ratkaisussaan, että myös arviointitutkimusten koulukohtaiset tulokset ovat julkisia asiakirjoja, jotka viranomaisten on julkisuuslain perusteella annettava pyytäjille.

Turun hallinto-oikeus on aiemmin katsonut, että Turussa tehtyjen koulutyytyväisyysvertailujen koulukohtaiset tiedot ovat salassapidettäviä.

Koululakeja ja julkisuuslakia tarkentamaan perustetun työryhmän työ on kuitenkin kesken. Lopullisesta esityksestä ei ole varmuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot