Mainos
Mainos

Opetusministeriö rahoittaisi kirkkoja tasapuolisesti

Opetusministeriö ajaa uudistusta, jolla muun muassa muslimit ja Jehovan todistajat voivat saada jatkossa valtiolta rahaa toimintaansa.

Opetusministeriö haluaisi tasata uskontokunnille maksettavaa tukea.

Valtionapua pitäisi ministeriön mukaan maksaa evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon lisäksi myös Jehovan todistajille, muslimeille ja bahaille.

Luterilaiset ja ortodoksiset seurakunnat saavat osuuden osakeyhtiöiden maksamasta yhteisöverosta. Kulttuuriministeri Tanja Saarela sanoo Aamulehdessä, että haluaisi vastaavan oikeuden myös muille uskonnollisille yhdyskunnille, koska tämä edistäisi uskonnonvapautta.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari kannattaa uudistusta, sillä se olisi tärkeä osa maahanmuuttajien kotouttamista.

Jehovan todistajat ovat Aamulehden mukaan puolestaan sitä mieltä, että uskonnot tulevat toimeen omillaan, eikä niille tarvitse järjestää tällaista tukea.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme