Mainos
Mainos

Opetusryhmien määrä kasvanut joka neljännessä peruskoulussa

Opetusryhmien koko on viime vuosina kasvanut joka neljännessä peruskoulussa. Suurin osa pystyy kuitenkin pitämään ryhmäkoon alle 30:ssa oppilaassa.

Neljäsosassa peruskouluja opetusryhmien koko on viime vuosina kasvanut. Suurin osa pystyy kuitenkin pitämään maksimiryhmäkoon alle 30:ssa. Erot koulujen välillä ovat suuria, jopa saman kunnan sisällä. Tämä käy ilmi MTV:n uutisten peruskoulukyselystä.

Vantaan suurimmalla yläasteella ruuhka pahenee ensi syksynä ruuhka pahenee, kun uusia oppilaita on tulossa ennätysmäärä. Opetusryhmien kokoa on pakko kasvattaa, nyt ollaan enimmäkseen 25 tuntumassa.

- Jos ryhmäkoot kasvavat ja samalla, niin kuin näyttää, näiden erityistä tukea tarvitsevien määrät kasvavat, niin siellä tullaan sellaselle rajalle, jossa tulokset alkaa heiketä, Vantaan Peltolan koulun rehtori Esko Leino kertoo.

Kyselyyn vastanneista yli 300 koulusta viidesosalla suurin opetusryhmä on 30 oppilasta tai enemmän. Eniten on kouluja joissa maksimi on 25-29. Viidellätoista prosentilla jopa suurin ryhmä jää alle 20 oppilaan. Alakouluissa yli 30 oppilaan ryhmiä on enemmän kuin yläkouluissa.

Lappeenrannassakin on jo toissa syksystä opetettu 38 oppilaan suurryhmää kahden opettajan voimin. Perusteena on koulun tilanahtaus, mutta myös opetuksen kehittäminen.

Opetusryhmien kokoa kasvattamalla voidaan myös säästää.

Neljäsosa kyselyyn vastanneista peruskouluista arvioi ryhmäkokojen kasvaneen viime vuosina, yli puolet sanoo sen pysyneen samana. Kunnat ja koulut voivat itse päättää ryhmien koosta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.12.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme