Mainos
Mainos

Opinnoissaan keskinkertaisesti menestyneet miehet pärjäävät työelämässä

Parhaiten työmarkkinoilla pärjäävät opinnoistaan keskinkertaisesti menestyneet miehet, jotka ovat tehneet paljon töitä jo opiskellessaan, käy ilmi työ- ja elinkeinoministeriön uudesta tutkimuksesta.

- Sitä spekuloitiin, että he voivat olla esimerkiksi tekniikan tai talouden alan opiskelijoita, jotka näkevät hyvät mahdollisuudet työmarkkinoilla, eivätkä vissiin enää sitten niuhota niiden arvosanojen eteen, arvelee Tampereen yliopiston erikoistutkija Simo Aho.

Heikoimmin työmarkkinoilla ovat menestyneet hitaasti tai keskimääräistä vauhtia opiskelleet, jotka eivät ole tehneet lainkaan töitä opintojensa ohessa. Heistä lähes puolet on ollut työttömiä.

Tutkimukseen haastateltiin noin 2300:aa vuonna 2005 valmistunutta opiskelijaa. Lisäksi tutkimus perustuu työantajille tehtyyn kyselyyn ja rekisteriaineistoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot