Mainos
Mainos

Opintoaika täyttyy tuhansilla yliopisto-opiskelijoilla

Ensimmäistä kertaa tuhannet yliopisto-opiskelijat joutuvat hakemaan jatkoaikaa tutkintonsa suorittamiseen.

Jatkoaikaa on haettava tänä vuonna, jos opiskelija on aloittanut vuonna 2005 sellaisen kandidaatin- ja maisterintutkinnon suorittamisen, jonka tavoiteaika on viisi vuotta eikä valmista ole tullut edes lain sallimassa kahdessa lisävuodessa.

Ikuisen opinto-oikeuden yliopistoissa poistanut kiistelty lainmuutos tuli voimaan seitsemän vuotta sitten. Tuolloin opintonsa aloitti noin 20 000 opiskelijaa.

Opiskelija voi hakea jatkoaikaa tutkinnolleen omalta yliopistoltaan. Lisäaika myönnetään lukukausina. Jos lisäaikaa ei myönnetä, menettää opiskelija opinto-oikeutensa.

Vasta ensi syksynä tiedetään, kuinka monen opiskelijan opinto-oikeus päättyi heinäkuuhun opiskeluajan rajauksen takia.

Suomessa korkeakoulututkintonsa suorittaa tavoiteajassa noin puolet opiskelijoista. Valmistuneiden määrä kohoaa kahteen kolmasosaan, jos aikajana kattaa kymmenen vuotta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot