Mainos
Mainos

Opintolainaa otetaan yhä harvemmin

Yhä harvempi opiskelija turvautuu opintojensa rahoituksessa opintolainaan. Kela on lähettänyt opiskelijoille lainatakauspäätöksiä noin tuhat vähemmän kuin viime syksynä. Kaikkiaan lainatakausta hakee vain noin 40 prosenttia opintotuen saajista.

Viime vuoden lopulla hyväksytyt opintorahojen korotukset maksetaan opintotuen saajien tileille huomenna. Tukea saa noin 225 000 opiskelijaa, joista osa sai rahansa jo elokuussa.

Itsenäisesti asuvan korkeakouluopiskelijan opintorahan enimmäismäärä on nyt 298 euroa kuussa ja muussa oppilaitoksessa opiskelevan 246 euroa kuukaudessa. Korotus on vähintään 15 prosenttia, pienemmissä opintorahoissa vähintään 16 euroa ja enimmillään 39 euroa kuukaudessa.

Myös 18 vuotta täyttäneiden toisen asteen oppilaitosten opiskelijoiden opintolainan enimmäismäärä on korotettu 220 eurosta 300 euroon kuukaudessa.

Opintotuen saajan omien tulojen tulorajoja korotettiin vuoden alussa 30 prosentilla. Opintotuen lisäksi muita tuloja voi olla enintään 11 850 euroa koko kalenterivuodelta, jos opiskelija nostaa opintotukea yhdeksältä kuukaudelta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme