Mainos
Mainos

Opintonsa keskeytti 6 prosenttia opiskelijoista

Kaikkiaan kuusi prosenttia tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoista keskeytti opintonsa lukuvuoden 2002-2003 aikana eikä jatkanut uudessa opinahjossa. Tilastokeskuksen mukaan eniten keskeyttäneitä oli toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa ja vähiten lukiokoulutuksesta.

Ammatillisen koulutuksen jätti kesken 11 ja ammattikorkeakoulun 8 prosenttia opiskelijoista. Lukio-opintonsa lopetti liian aikaisin 4 ja yliopistokoulutuksen 5 prosenttia opiskelijoista. Osa näistä keskeyttäjistä jatkoi kuitenkin toisella koulutussektorilla.

Eri opinahojen keskeyttämisprosentit pienenevät hieman, kun koulutussektoria vaihtaneet huomioidaan. Esimerkiksi ammatillisen koulutuksen keskeyttäneistä 1,2 prosenttia vaihtoi toiseen opinahjoon. Lukiokoulutuksessa ja ammatillisessa koulutuksessa keskeyttäneiden osuus on vähentynyt hieman kolmen vuoden aikana.

Tilastokeskus arvioi, että osaltaan tähän kehitykseen on saattanut vaikuttaa tilastoaineiston laadun paraneminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot