Mainos
Mainos

Opintorahariita repii SDP:n eduskuntaryhmää

Kiista pitäisi MTV:n uutisten tietojen mukaan saada ratkaistua huomisessa kokouksessa. Pitkittyessään se saattaa venyttää budjetin valmistumista.

Riita opintorahojen mahdollisista korotuksista repii demarien eduskuntaryhmää. Ryhmässä on haluja saada ensi vuoden budjettiin opiskelijoille lisää rahaa, mutta valtiovarainministeri Eero Heinäluoma ei tähän suostu.

SDP pui tilannetta huomenna ylimääräisessä ryhmäkokouksessaan. Keskustalle opintorahan nosto sopisi.

Opintorahakiista on vellonut demariryhmässä jo pitkään. Ryhmän jäsenet valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedojaostossa ovat puoltaneet korotusta, mutta valtiovarainministeri Eero Heinäluoma on ollut tiukasti sitä vastaan. Huomisessa ryhmäkokouksessa arvovaltakiistan piirteitä saanut tora pitäisi MTV:n uutisten tietojen mukaan ratkaista.

Sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtaja Maija Rask sanoo kuulleensa kaikki asiantuntijat.

- Nyt kyllä olisi opintorahana korostuksen aika, sitä ei ole 14 vuoteen korotettu, Rask sanoo.

Opiskelijoiden vaatimaan 15 prosentin korostukseen Rask ei näe mahdollisuuksia. Sen sijaan suunnitelmissa on 10 euron kuukausikorotus korkeakouluopiskelijoille ja 15 euroa lukiolaisille ja ammatikoululaisille. Vuositasolla kyse on 28 miljoonasta eurosta.

Huomisesta kokouksesta odotetaan kiivasta. Pitkittyessään kiista saattaa venyttää budjetin valmistumista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme