Mainos
Mainos

Opintotuen saajia enemmän kuin koskaan aiemmin

Opintotuen saajia on enemmän kuin koskaan aiemmin. Kymmenessä vuodessa saajien lukumäärä on kasvanut liki puolella eli 42 prosenttia. Viime lukuvuonna tukea sai yli 321 000 opiskelijaa.

Aikuisopiskelijoiden määrä tuen saajista on romahtanut. 90-luvun alussa aikuisopintorahaa sai vielä yli 30 000 opiskelijaa. Nykyään aikuisopintorahaa maksetaan vain 6 500 opiskelijalle.

Sen sijaan ulkomailla opiskelevia tuen saajia on kaksinkertaisesti viime vuosiin verrttuna. Opintotukea maksetaan tällä hetkellä 6 000 ulkomailla opiskelevalle. Suosituin opiskelumaa maksettavan opintotuen perusteella on Englanti. Seuraavina tulevat Ruotsi, Yhdysvallat ja Saksa.

Koska osa ammatillisista oppilaitoksista on muuttunut ammattikorkeakouluiksi, on ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien tuen saajien määrä huomattavasti vähentynyt. Myös lukioissa opiskelevien tuen saajien lukumäärä on pienentynyt, vaikka opiskelijamäärä on kasvanut. Syynä on pidetty varsin alhaisiksi asetettuja vanhempien tulorajoja.

Kelan mukaan opintotukipäätösten käsittely on nopeutunut vuodessa lähes viikolla. Viime vuonna tukipäätöksen tekoon meni aikaa 17 päivää mutta tänä vuonna enää 11 päivää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot