Mainos
Mainos

Opintotukea peritään ennätysmäärä

Tulorajat paukkuvat opiskelijoilla. Vaalilupauksissa ei ole puhuttu opiskelijoiden tulorajojen sitomisesta indeksiin.

Opiskelijoilta takaisin perittävän opintotuen määrä on kaksinkertaistunut kahdeksassa vuodessa.

MTV:n uutisten mukaan Kela perii tulorajan ylittämisen vuoksi tänä vuonna opintotukea takaisin ennätysmäärältä opiskelijoita, 38 000 opiskelijalta.

Tulorajojen jatkuva ylittyminen tarkoittaa sitä, että moni opiskelija joutuu kieltäytymään tulevaisuutensa kannalta arvokkaista työtarjouksista.

Vaalilupauksissa ei ole kuitenkaan puhuttu esimerkiksi opiskelijoiden tulorajojen sitomisesta indeksiin. Puolueet ovat vasta nyt yksimielisiä opintotuen korottamisesta. Viimeisestä korottamisesta on kulunut 15 vuotta.

Helsingin yliopiston tekemässä tutkimuksessa merkittävä osa opiskelijoista on ilmoittanut maksavansa vuokraa vähintään 400 euroa, mikä tarkoittaa käytännössä opintorahan ja asumislisän maksimia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot