Mainos
Mainos

Opintotukeen tulossa muutoksia

Opintotukeen suunnitellaan pitkän aikavälin kehittämisohjelmaa. Opetusministeriön työryhmän tavoitteena on tehostaa opiskelua ja saada opintorahan määrään säännölliset tarkistukset vuodesta 2005 alkaen.

Työryhmä esittää, että vuosina 2003 ja 2004 pidennetään mm. diplomi-insinöörien ja muiden laajempaa tutkintoa suorittavien opintotukiaikaa, korotetaan nopeasti opiskelevien tukea yhden lukukauden ajaksi sekä myönnetään ns. lainajoustoa opintojen loppuunsaattamista varten. Opintotukiaikansa ylittäneet opiskelijat voisivat näin saada opintolainaansa korotettua valtiontakausta yhden ylimääräisen vuoden ajan. Lisäksi opintotuen tulorajoja tarkistettaisiin ja asumislisän vuokrakattoa nostettaisiin.

Toisessa vaiheessa eli syksyllä 2005 korotettaisiin sekä opintorahaa että opintolainan takaussummaa vastaamaan kustannusten nousua vuoden 1995 jälkeen. Työryhmän mielestä opintotuen suuruus pitäisi tarkistaa säännöllisesti myös jatkossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot