Mainos
Mainos

Opintotuki remonttiin: Opintojen tavoiteajaksi 5 vuotta

Opintotukeen suunnitellaan muutoksia.

Korkea-asteen opintoja voitaisiin vauhdittaa rajaamalla opintoraha viideksi vuodeksi, ehdottaa työryhmä. Viisi vuotta on tavoiteaika korkeakouluopinnoissa. Tavoiteajan täyttymisen jälkeen opintotuki koostuisi vain opintolainasta ja asumislisästä.

Opintorahan rajaaminen on vain yksi keinoista, joita opintotuen rakenteellista kehittämistä pohtinut työryhmä ehdottaa. Ehdotuksiin kuuluvat muun muassa opintolainan valtiontakauksen korottaminen, luopuminen vanhempien tulojen vaikutuksesta opintorahaan sekä opintolainahyvitys tai lukuvuosipalkkio.

Työryhmän mukaan opintotuki riittäisi paremmin, jos esimerkiksi asumislisän vuokrarajaa korotettaisiin. Nyt asumislisän määrä on 80 prosenttia asumismenoista 252 euroon asti. Lisäksi opiskelija, jolla on alaikäisiä lapsia huollettavanaan, voisi saada korkeampaa opintorahaa.

Ehdotusten tavoitteena on edistää täysipainoista opiskelua ja opiskelijoiden valmistumista tavoiteajassa.

Ryhmä luovutti muistion kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäelle (vas.).

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot