Mainos
Mainos

Opiskelija, muista palauttaa liika opintotuki

Opiskelijoiden kannattaa palauttaa liiat opintotuet maaliskuun loppuun mennessä. Muuten Kela perii tuet 15 prosentilla korotettuna. Tuet voi palauttaa esimerkiksi Kelan nettisivujen kautta

Jos opiskelijan tulot ylittivät viime vuonna vuositulorajan, ylimääräiset opintorahat palauttamalla korkeakouluopiskelija voi käyttää tukikuukaudet uudelleen.

Vuosituloraja määräytyy tukikuukausien mukaan. Jos opiskelija esimerkiksi on nostanut opintotukea yhdeksältä kuukaudelta, vuosituloraja on 11 850 euroa.

Viime vuonna opintotuen vapaaehtoisia palautuksia kertyi kolmeltakymmeneltätuhannelta opiskelijalta lähes 30 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot