Mainos
Mainos

Opiskelijajärjestöt: Valmistuminen ei vauhditu kiristyksillä

Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto (Samok) ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) pelkäävät, että opintotuen tukikuukausien vähentäminen lisää opintojen keskeyttämisiä ja heikentää koulutuksellista tasa-arvoa korkeakoulutuksessa.

Järjestöjen mielestä tukikuukausien vähentäminen ei kohtele eri opintoaloilla opiskelevia tai opintoalaansa vaihtavia opiskelijoita yhdenvertaisesti.

-Opintotuen kiristämisellä ei pidä ohittaa vaikeammin ratkaistavia kysymyksiä kuten joustavia opetus- ja opiskelumenetelmiä, joihin puuttumalla voitaisiin aidosti vaikuttaa sujuvampaan opiskeluun, järjestöt toteavat kannanotossaan.

Hyvinä päätöksinä opiskelijat sen sijaan pitävät muun muassa korkeakoulujen velvoittamista ympärivuotisen opetuksen järjestämiseen sekä ulkomaalaisten opiskelijoiden oleskeluluvan pidentämistä valmistumisen jälkeen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot