Mainos
Mainos

Opiskelijat hakeneet aiempaa vähemmän toimeentulotukea kesäksi

Opiskelijat hakevat yleensä toimeentuloa kesäksi, jos heillä ei kesätöitä. Hakemusten vähentyminen kertoo työllisyystilanteen parantumisesta.

Opiskelijat ovat hakeneet toimeentulotukea kesäksi aiempia vuosia vähemmän. Hakemukset ovat vähentyneet, koska työllisyystilanne on hyvä.

Tukipäätösten käsittelyajoissa on valtakunnallista vaihtelua. Oulussa tukipäätöstä joutuu odottamaan lähes kaksi viikkoa. Muualla Suomessa päätöksen saa viikossa, mikäli hakemusta ei tarvitse täydentää.

Yksin asuva opiskelija saa toimeentulotuen perusosan, joka on korkeintaan 389 euroa. Perusosa kattaa elämiseen menevät kulut kuten ruuan, vaatteet ja puhelinlaskun. Lisäksi opiskelija saa tukea asumiseen.

Toimeentulotuki on etuus, jonka opiskelija voi saada, mikäli mitään muita tuloja ei ole. Ennen tuen myöntämistä opiskelijan täytyy selvittää mahdollisuus muihin tuloihin, kuten opintotukeen, opintolainaan tai palkkatuloihin.

Vuonna 2005 toimeentulotukea haki kaikkiaan reilu 30 000 opiskelijaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot