Mainos
Mainos

Opiskelijat kritisoivat: Hinnat nousevat, opintotuki ei

Opiskelija- ja nuorisojärjestöt vaativat, että opintotuen on noustava elinkustannusten tahtiin ensi vuoden alusta. Vaatimusta vauhdittaakseen opiskelijat ovat järjestäneet tempauksia yliopistokaupungeissa.

Järjestöt muistuttavat, että opintotuki on jäänyt ainoaksi vähimmäisetuudeksi, jota ei ole sidottu elinkustannusindeksiin. Maaliskuun alusta alkaen perhe-etuudet sekä kuntoutus- ja sairauspäivärahat ovat indeksiin sidottuja, jotta etuuksien ostovoima turvataan.

- Opintotuen indeksiin sitominen olisi sosiaalisesti oikeudenmukaista ja koulutuspoliittisesti järkevää, sanoo Suomen ammattiin opiskelevien liiton Sakin puheenjohtaja Susanna Haapalainen.

Järjestöt painottavat, että jos opintotuen ostovoiman annetaan jatkuvasti heiketä, opiskelijoiden täytyy käydä työssä opintojen kustannuksella. Tämä venyttää opintoaikoja ja viivästyttää työurien alkua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme