Mainos
Mainos

Opiskelijat marssivat Helsingissä

Opiskelijat vastustavat opintotuen leikkausta ja suunnitelmia rajoittaa opiskelijoiden opintoaikaa sekä tutkinnon laajuutta.

Tuhannet opiskelijat opiskelijat osoittivat tänään mieltään Helsingissä. Mielenilmauksessa vastustettiin opiskeluun kaavailtuja tiukennuksia.

Virkamiestyöryhmä on esittänyt, että opiskeluaika saisi olla pisimmillään seitsemän vuotta. Samalla opiskeluoikeutta haluttaisiin rajata. Myös opintorahan maksukautta haluttaisiin lyhentää.

Opiskelijat itse vaativat uudistuksia, jotka nostaisivat heidän toimeentuloaan.

Rajoituksia vastustavat myös yliopistojen työntekijät, jotka jättivät oman vastalauseensa asiaan niin ikään tänään. Itse opiskelijoiden adressissa on yli 50 000 nimeä. Se luovutettiin tänään pääministeri Matti Vanhaselle.

Opiskelu-uudistusten käsittely alkaa sivistysvaliokunnassa ensi viikolla ja jo ennakkoon opetusministeri Tuula Haatainen on ilmaissut, että hän pitää opiskeluaikojen rajoituksista tiukasti kiinni.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.03.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme