Mainos
Mainos

Opiskelijat säästymässä pysyvän erottamisen uhalta

Opiskelijan pysyvää erottamista oppilaitoksesta ei aiota sittenkään ottaa ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen kurinpitokeinoksi. Kurinpitokeinoja pohtinut työryhmä suunnitteli erottamismahdollisuutta vielä viime kesänä, mutta päätyi lausuntoja kuultuaan muuttamaan mieltään.

Nytkin työryhmä esittää, että opiskelijan opinto-oikeus voitaisiin tietyissä tapauksissa peruuttaa. Peruuttamista harkittaisiin, jos opiskelija on toistuvasti tai vakavasti vaarantanut potilaan, asiakkaan tai liikenteen turvallisuuden, tai jos hänen terveydestään käy ilmi jotain näiden turvallisuutta vaarantavaa. Opinto-oikeuden voisi kuitenkin saada takaisin, jos opiskelija pääsee ongelmistaan eroon.

- Lähdemme koko ajan siitä, että opinto-oikeuden peruuttaminen on viime kädessä käyttöön otettava keino. Sitä ennen opiskelijaa yritetään auttaa opinto-ohjauksen, opiskelijahuollon ja opiskelijaterveydenhuollon keinoin, painottaa työryhmän puheenjohtaja, ylijohtaja Sakari Karjalainen opetusministeriöstä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot