Mainos
Mainos

Opiskelijat: Terveyspalveluita kohennettava

Opiskelijajärjestö muistuttaa, että lain mukaan opiskelijalla on oikeus terveydenhuoltoon opiskelupaikkakunnallaan.

Opiskelijat vaativat pikaista kohennusta terveydenhuoltoonsa.

Lain mukaan opiskelijalla on oikeus terveydenhuoltoon opiskelupaikkakunnallaan, mutta aina hän ei saa edes kiireellisesti tarvitsemaansa apua, jos hän ei ole kirjoilla opiskelupaikkakunnallaan. Vielä vaikeampi on saada mielenterveyspalveluita, hammashuoltoa ja ehkäisevää terveydenhuoltoa, katsoo yli 5 5000 korkeakoulussa ja toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa edustava STTK-Opiskelijat.

Kunnissa, joissa on paljon ammattikorkeakouluissa ja toisella asteella opiskelevia voitaisiin järjestön mielestä opiskeluterveydenhuollon palveluita keskittää omaksi toimipisteekseen. Pienemmillä paikkakunnilla voitaisiin kehittää opiskelijoiden oma lääkäri -järjestelmää. Lisäksi Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön rahoitus on turvattava.

STTK-Opiskelijat ehdottaa myös kuntia velvoittavaa opiskelijahoitotakuuta, joka määrittelisi muun muassa missä ajassa opiskelijan on päästävä hoitoon, miten terveydenhoitajan tulee olla tavattavissa ja kuinka usein järjestetään lääkärintarkastuksia. Myös hammashoito kuuluisi opiskelijoiden hoitotakuuseen.

Järjestön mukaan opiskelijoilla ei ole varaa hakeutua yksityiseen terveydenhuoltoon ja jos hoitoon hakeutuminen pitkittyy, kustannukset kasvavat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme