Mainos
Mainos

Opiskelijat: Vähemmän aloituspaikkoja

SYL:n ja AOVA:n mukaan myös tutkinnonanto-oikeuksia tulisi arvioida uudelleen.

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVA vaativat korkeakoulutuksen aloituspaikkamäärän laskemista. Opetusministeriö on ehdottanut noin 10 prosentin vähennystä sisäänottomääriin, mutta SYL:n ja AOVA:n mukaan tätä järeämmät toimet ovat tarpeen.

Järjestöjen mukaan aloituspaikkoja voitaisiin vähentää enemmän kuin 10 prosenttia, jos korkeakoulutuksen läpäisevien määrää pyritään nostamaan. Näin vältettäisiin myös koulutustason lasku.

SYL:n ja AOVA:n mukaan korkeakoulukenttä tarvitsee myös rakenteellisia uudistuksia, joista yksi mahdollisuus on tutkinnonanto-oikeuksien uudelleen arvioiminen. Nykyisin liian moni vastavalmistunut joutuu tyytymään koulutustaan vastaamattomiin töihin.

- Korkeakoulut eivät aina ajattele valtakunnallisia koulutustarpeita, vaan liian usein omaa napaansa. Tutkinnonanto-oikeuksien karsiminen voisi tuoda ratkaisun joillakin aloilla vallitsevaan liikakoulutukseen, sanoo AOVA:n puheenjohtaja Antti Lehtoranta.

SYL ja AOVA kaipaisivat avointa keskustelua koulutustarpeista . SYL:n puheenjohtajan Ilkka Wennbergin mukaan keskusteluun tarvittaisiin korkeakoulujen lisäksi työmarkkinaosapuolet ja muut sidosryhmät.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme