Mainos
Mainos

Opiskelijoiden asuntojonot ennätyspitkiä

Syksyn alku on tuttuun tapaan ruuhkauttanut opiskelija-asuntosäätiöiden toimistot. Suomen ylioppilaskuntien liiton mukaan jonot ovat taas pidentyneet viime vuodesta.

Asunnon saaminen on hankalinta suurimmassa opiskelijakeskittymässä eli pääkaupunkiseudulla. HOASin asuntojonossa on nyt 1600 asunnotonta opintonsa aloittavaa ulkopaikkakuntalaista, mikä on muutama sata enemmän kuin vuosi sitten. HOASissa ei nyt edes käsitellä muiden hakemuksia.

Koko maassa opiskelija-asuntojen jonoissa on 19 000 opiskelijaa tai opiskelijaperhettä. Luvussa eivät ole mukana samalla paikkakunnalla opiskelija-asunnosta toiseen hakeutuvat. Asuntojonojen pidentymisen lisäksi uutena piirteenä on se, että jonot säilyvät yhä enemmän ympäri vuoden.

Tilapäisratkaisuilla pahimman ruuhkan yli

Hankalasta tilanteesta huolimatta opiskelijoiden ei kannata luopua toivosta, vielä vähemmän lykätä opiskelujen aloittamista asuntopulan vuoksi. Edes muutaman viikon väliaikainen majoitus voi auttaa, sillä asuntotilanne voi jo olla aivan toinen hetken kuluttua. Uusien opiskelijoiden asuntojonoihin keskitytään HOASissa ainakin syyskuun loppuun. Kaikkiaan HOASin jonossa on yli 7 000 hakijaa.

Ylioppilaskunnat tarjoavat opiskelijoille hätämajoitusta ainakin Helsingissä ja Tampereella. Esimerkiksi pääkaupungissa asunnottomat voivat yöpyä tilapäisesti patjoilla Domus Academicassa. Ylioppilaskunnat järjestävät myös useilla korkeakoulupaikkakunnilla ilmaista asunnonvälitystä yksityisille asuntomarkkinoille.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme