Mainos
Mainos

Opiskelijoiden asuntopula kuin pikkujoulun taksijono

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola kritisoi blogissaan opiskelijoiden syksyistä asuntopulaa. Hänen mukaansa syksyisin edessä oleva opiskeljoiden asuntopula on kuin pikkujoulukauden taksijono. Liikkeellä on Metsolan mukaan siis yksinkertaisesti liikaa ihmisiä yhtä aikaa, ja taksiyrittäjiltä loppuvat autot kesken. Tämän kysyntäpiikin ulkopuolella taksin saaminen on huomattavasti helpompaa. Sama asia pätee vuokra-asuntojen saamisessa.

Metsola kritisoikin kysyntäpiikin aikana ilmennyttä ilmiötä, jossa vuokra-asunnotojen vuokrista käydään huutokauppaa.

– Kovaakin vuokraa voi kyllä pyytää, kunhan sen tekee avoimesti ja ilmoittaa todellisen vuokrapyynnön rehellisesti etukäteen. Tai sitten tulee ilmoitukseen laittaa esimerkiksi seuraava maininta: ”Lähtövuokra on 700 euroa kuukaudessa, mutta esittelyssä pyydetään tarjouksia vuokrasta ja asunto vuokrataan eniten tarjoavalle.” Tällöin kukin asunnonhakija voi itse miettiä, haluaako tällaiseen huutokauppatilaisuuteen osallistua vai jättääkö väliin, Metsola kirjoittaa.

Vuokraturva ehdotti jo kaksi vuotta sitten , että oppilaitosten tulisi porrastaa uusien oppilaiden ottamista syys- ja kevätlukukauden kesken, jolloin myös asunnohakupiikit lieventyisivät. Poliitikoiden keskuudessa ehdotusta kannatettiin, mutta toteutusta ei ole saatu aikaiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme