Mainos
Mainos

Opiskelijoiden työnteko yleistyy

Opiskelijoiden toimeentulo on tuoreen tutkimuksen mukaan parantunut. Yhä useampi opiskelija käy töissä opintojen ohessa ja opiskelijat ovat aiempaa tyytyväisempiä taloudelliseen tilanteeseensa.

Luento-opetusta

Korkeakouluopiskelijoista jo puolet käy töissä opintojen ohessa, joten rahaa on käytettävissä aiempaa enemmän. Opetusministeriön teettämän tutkimuksen mukaan yliopisto-opiskelijat ovat tyytyväisempiä toimeentuloonsa kuin ammattikorkeakouluissa opiskelevat.

Opetusministeriön tilaaman tutkimuksen mukaan yliopisto-opiskelijan keskimääräiset tulot ovat noin 3 900 markkaa kuussa. AMK-opiskelijat tienaavat keskimäärin noin 200 markkaa vähemmän.

Tutkija Petri Lempisen mukaan erot johtuvat siitä, että yliopistokoulutus on keskittynyt suuriin kaupunkeihin. Suurissa kaupungeissa elinkustannukset ovat suuremmat, joten työssäkäynti on lähes välttämätöntä. Tulotason alueelliset erot ovatkin suuret.

Vaikka työssäkäynti parantaa toimeentuloa, monet opiskelijat pitävät töistä aiheutuvaa opintojen pitkittymistä ongelmana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme