Mainos
Mainos

Opiskeluaikojen sosiaalisuus tietää hyvää työelämässä

Hyvät vuorovaikutustaidot ja sosiaalisuus opiskeluaikana enteilevät hyvää jaksamista työelämässä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan sosiaalinen optimistisuus näkyi korkeana työhön sitoutumisena vielä 10-15 vuotta yliopistosta lähdön jälkeen. Sen sijaan pessimistisyys ja sosiaalinen välttely ennustivat työuupumusta ja loppuunpalamista seuraavien 10-15 vuoden aikana.

-Jos opiskelijan sosiaalinen optimistisuus lisääntyy yliopistossa olon aikana, hän myöhemmin todennäköisesti kokee työn imua, osoittaa työlleen omistautumista ja sitoutuu uraansa voimakkaasti, sanoo tutkimusta johtanut professori Katariina Salmela-Aro Helsingin yliopiston tutkijakollegiumista.

Tutkimukseen osallistui vajaat 300 Helsingin yliopiston opiskelijaa, joita seurattiin 18 vuoden ajan.

Tutkimustulosten mukaan opiskelijoiden yhteisöllisyyteen ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen pitäisi kiinnittää huomiota, sillä se edistäisi opiskelijoiden onnistunutta siirtymistä opinnoista työelämään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot