Mainos
Mainos

Opistot pyrkivät eroon pitkistä ilmoittautumisjonoista

Hakuajat avoimiin yliopistoihin ja työväenopistoihin alkavat olla käsillä. Oppilaitokset ovat pyrkineet kehittämään ilmoittautumisjärjestelmiään: takavuosien pitkistä ilmoittautumisjonoista halutaan päästä eroon. Menetelmää pyritään tällä tavoin saamaan reilummaksi: aiemmin vain paikan päällä jonottaneet pystyivät varmistamaan opiskelupaikkansa.

Oppilaitoksissa on pyritty kehittämään uusia ilmoittautumismenetelmiä, koska takavuosien kilometrien mittaisista jonoista on yksinkertaisesti haluttu päästä eroon.

Esimerkiksi Helsingissä avoimeen yliopistoon ilmoittaudutaan tänä vuonna puhelimitse. Puhelinilmoittautumisessa on ollut myös ongelmia. Viime vuonna, kun järjestelmä oli ensi kertaa käytössä, linjat kuumenivat niin, että HPY:n keskukset eivät pystyneet ottamaan soittoja vastaan. Nyt tilanne on pyritty korjaamaan.

Helsingissä ilmoittautuminen avoimeen korkeakouluun alkaa keskiviikkona. Työväenopistojen ilmoittautumistavoista kannattaa kysellä asianomaisesta opistosta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot